Tällä hetkellä suomalainen koulu erää varsinaista murrosvaihetta. Opetusta uudistetaan monella eri saralla ja tässä rakennetaan nyt taas pohjaa suomalaiselle osaamiselle. Uskonnon opetus aiheena on kuitenkin ollut tässä kärsijänä ja sen opetusmääriä on valitettavasti leikattu eniten.
Uskonnolla on usein varsin vanhentuneet mielikuvat, monet pitävät uskonnon opetusta todellakin vanhentuneena. On kuitenkin selviö, että uskontoa tarvitaan todella paljon jotta voidaan opetella muiden maiden kansalaisten toimintaa ja kulttuureja ja ennen kaikkea ymmärtää niitä. On kummallista että uskonnon opetusta vähennetään tilanteessa jossa uskontojen näkyvyys on todella paljon suurempi kuin esimerkiksi 1980-luvulla.
Yksi iso merkkipaalu tässä on surullisen kuuluisa syyskuun 11. päivä, jolloin tapahtui se mitä tapahtui New Yorkissa. Sen jälkeen trendi on ollut koko ajan uskontoja koskevien tietojen korostamista ja niistä eri asioiden tuomista julkisuuteen. Tämä ja kaikki muut tukisivat sitä että uskonnon opetusta pitäisi lisätä eikä päinvastoin. Jos halutaan globaalia kasvatusta niin mielestäni uskonto on yksi niistä asioista joita tulisi myös kaikille opettaa. Uskonto on kuitenkin todella laaja aihe ja se ei ole pelkästään pienistä asioista. Uskonnon avulla ihmiset voivat todellakin vahvistaa sosiaalisia suhteita.
Uskonnolla on tulevaisuutta
Joidenkin mielestä uskonto voi toimia myös avaimena, jonka avulla avataan ihmisläheinen väylä ihmisten keskinäisen luottamuksen edistämiseen. Tästä on olemassa erilaisia todisteita ja näitä ei todellakaan tule vähätellä. Siksi olisikin tärkeää että uskonto saisi tärkeämmän roolin heti alusta alkaen, koulussa.
Uskonto on tärkeä aihe ja kouluaine ja sitä ei kannata väheksyä. Mielipiteitä tästäkin on varmasti todella paljon ja useita sellaisia, mutta mielestäni uskonnon merkitystä ei tulisi missään nimessä ainakaan väheksyä. Mikä on sinun mielipiteesi tähän asiaan? Pitäisikö uskonnon tuntimääriä entisestään vähentää vai pitäisikö niitä lisätä?